Huis

Oorspronkelijke indeling

haas_5095

Het huis heeft van oorsprong een traditionele Morvaanse indeling: aan de ene kant het woongedeelte met daarboven een hooizolder, een middengedeelte dat bestemd was om het gereedschap en de kar op te bergen (vandaar de grote deur) en aan het andere einde de stal (écurie genaamd, hoewel er zelden echt paarden in werden gehouden). Uiteraard is het huis gedeeltelijk onderkelderd.

Huidige indeling

haas_3438
Na de verbouwing is het huis als volgt ingedeeld:

  • salle de séjour
    een ruime (40 m) woonkamer met open keuken, trap naar de zolder, schuifpui met klein balkon en riant uitzicht
  • salle de bain
    badkamer met ligbad, aparte douchecabine, bidet en wastafel. Hier staat ook de wasmachine
  • slaapkamer
    slaapkamer (16 m) met een goed tweepersoonsbed
  • slaapkamer
    slaapkamer (13 m) met een goed tweepersoonsbed
  • zolder
    De zolder boven de woonkamer is recent bij de woning getrokken. Een lichte ruimte om te lezen, te slapen of te loungen
  • De rest van de zolder, de stal en de cave worden gebruikt voor opslag en dergelijke.
  • Aan de achterzijde is een tuin met klein terras. Via de schuifpui en het kleine balkon kun je ook vanuit het huis de tuin in. De tuin is afgeschermd van de weg en je hebt er dus ook alle vrijheid.

interieur

plattegrond